PUBLICATIES

Rapport Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis

Na één jaar samenwerking, verzamelden en bundelden we de resultaten over het Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis en schreven we deze neer in het rapportZelfhulpvriendelijke ziekenhuizen: een eerste evaluatie. Naast de resultaten komen de ervaringen van de professionelen en patiëntenverenigingen aan bod alsook de succesfactoren voor een duurzame samenwerking. Afsluiten doen we met onze toekomstvisie over het Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis.

Wil je graag meer informatie over het Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis of is je vereniging klaar om een samenwerking op te starten met één of meer ziekenhuizen? 
Neem dan gerust contact op met Lien Smets 

Jaarverslag 2017

In 2017 lag het zwaartepunt van het werk van de drie medewerkers in Limburg op het ondersteunen van verenigingen in hun samenwerking met professionals. Er werd veel tijd en aandacht geschonken aan het project “zelfhulpvriendelijk ziekenhuis” van ZOPP vzw – Limburg waarmee de verenigingen de kans krijgen om een structurele samenwerking aan te gaan met de Limburgse ziekenhuizen. Daarnaast werd samen met de verenigingen nagegaan hoe zij een rol kunnen spelen in zowel de projecten rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken als in de Limburgse eerstelijnszones. Lees ons jaarverslag 2017.

Ziekenhuizen werken samen met patiëntenverenigingen (Zorgnet ICURO)

In Zorgwijzer 75 lees je een uitgebreid interview met Heidi Dewelf, zorgmanager van het az Vesalius en Anita Kuepers, voorzitster van de vereniging VZW Rozerood over de nauwe samenwerking die zij hebben in kader van het Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis.
Lees het artikel ‘Ziekenhuizen werken samen met patiëntenverenigingen’ via deze link.