Laden Evenementen

Patiëntenparticipatie is een hot item. Het is een begrip dat door zorginstellingen en het beleid te pas en te onpas wordt gebruikt. We starten met het in kaart brengen van jullie ideeën en ervaringen met patiëntenparticipatie. Vervolgens zoomen we dieper in op het begrip en leggen we de link met ervaringsdeskundigheid. Patiëntenparticipatie bestaat uit verschillende niveaus, maar welk niveau is nu het ‘beste’? Hoe bereik je dat niveau? Welke methodieken kan je gebruiken om het standpunt je achterban te verdedigen? Daarnaast bespreken we praktijkvoorbeelden en gaan we na wat we daaruit kunnen leren. We sluiten af met de do’s en don’ts binnen patiëntenparticipatie.

 

Doelstellingen

  • Je verwerft inzicht in het begrip ‘patiëntenparticipatie’.
    • Je krijgt een overzicht van de verschillende niveaus van patiëntenparticipatie.
  • Je leert hoe patiëntenparticipatie wordt toegepast in verschillende zorgsettings.
  • Je krijgt handvaten aangereikt om als patiëntenvertegenwoordiger stappen te zetten in de richting van patiëntenparticipatie.
  • Je wordt geïnformeerd over goede initiatieven van patiëntenparticipatie.
  • Je leert de randvoorwaarden van patiëntenparticipatie kennen en toepassen.

 

De vorming gaat door op vrijdag 20 september ’19 van 9u30 tot 14u30. Ze vindt plaats in onze grote vergaderzaal (Corda Campus, Kempische Steenweg 311, gebouw 1, 2e verdieping, 3500 Hasselt). Er worden broodjes voorzien.

Graag even je aanwezigheid bevestigen, tegen woensdag 18 september 2019, door een mailtje te sturen naar info@zopp-limburg.be, via de website of door te bellen naar 011/94 62 20.

 

Met vriendelijke groeten,

Lien Smets en Charlotte Cleuren

 

Reserveer

Vorming patiëntenparticipatie

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Verzend bevestiging gratis aanmelding naar: